KODLAYARAK RAKAMLARI ÖĞRENİYORUM

PROJE SORUMLUSU:SEDA YALÇINKAYA

İşlem öncesi döneminde olan okul öncesi çağındaki çocukların rakamları öğrenirken yaşadığı zorluğu kolaylaştırmak adına planlanmıştır. Bu amaçla her bir rakam belirli bir nesne olarak kodlanacaktır. Öğrenciler bu sayede hem eğlenerek çalışmalar yapacak hem de rakamları somut yolla öğrenmiş olacaklardır.

08-03-2021

PROJE SORUMLUSU:SEDA YALÇINKAYA

1 rakamı zürafaya, 2 rakamı yılana, 3 rakamı kuşa, 4 rakamı yelkene, 5 rakamı göbekli bir adama, 6 rakamı kiraza, 7 rakamı çekice, 8 rakamı kardan adama, 9 rakamı uçan bir balona, 0 rakamı da simide benzetilmeleri daha kolay olduğu için rakamları bu nesnelerle zihinlerinde kodlayacaklardır.

amaçlar

Okul öncesi çağındaki çocuklar işlem öncesi döneminde olduğu için soyut kavramları anlamakta güçlük çekmektedir. Bu nedenle de matematikte rakamları öğretirken zorluk yaşanmaktadır. Projenin temel hedefi de bu zorluğu daha kolay hale getirmektir. Bu hedef için rakamları belirlenen bir nesneye benzetilerek; bir nevi rakam o nesne ile hafızalara somut bir şekilde kodlanması amaçlanmaktadır. Rakamların eşleştirildiği nesnelerle ilgili çalışmalar yapılması konunun eğlenerek ve daha kolay öğrenilmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca her hafta farklı olarak yapılacak çalışmalarla öğrencilerin ince ve kaba motor, bilişsel, dil ve sosyal duygusal gelişim alanları geliştirilecektir.